Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning öppnar ny station i Uppsala
Besikta Bilprovning öppnar ny station i Uppsala

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning etablerar sig i Uppsala och utmanar tidigare aktörer på orten

Besikta Bilprovning fortsätter att växa och etablerar sig i Uppsala under augusti 2019. Med en nybyggd lokal på bra läge väljer man att utmana tidigare aktörer på orten.

Besikta öppnar en ny besiktningsstation i Sveriges fjärde största stad Uppsala. Den nya stationen kommer att ta emot personbilar, lätta lastbilar, släp samt MC för kontrollbesiktning och efterkontroll. Precis som på alla Besiktas stationer har kunder möjlighet att boka tid eller komma på drop-in.

Besikta befinner sig just nu i en stark tillväxtfas och väljer med sin nyetablering i Uppsala att utmana tidigare besiktningsaktörer på orten. Med en nybyggd lokal på bra läge kommer Besikta att erbjuda kunder i området en bra tillgänglighet och ett förenklat bilägande med säkra kontroller.

– Vi kommer att kunna utmana redan etablerade aktörer med vår kunniga personal och tillgänglighet, berättar Stationschef Mattias Junberger Sundgren. Stationen öppnar i ett område med stor tillväxt och närheten till E4:an gör att det blir smidigt att nå stationen för fordonsägare. Det är viktigt för oss på Besikta att alltid sätta kunden i fokus och erbjuda tjänster som är relevanta för våra kunder.

De senaste åren har efterfrågan av utökade kontroller ökat i samband med den lagstadgade kontrollbesiktningen. I kontrollbesiktningen Säker Standard ingår därför en kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Kunder hos Besikta har också möjlighet att välja något av de tilläggspaket som erbjuds på alla stationer.

Studenter i Uppsala som är anslutna till Studentkortet kan dessutom ta del av ett förmånligt pris på kontrollbesiktning under sin studietid.

Stationen öppnar på Grafikgatan 32 i Uppsala under augusti 2019.
För mer information, besök besikta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 165 besiktningsanläggningar på 143 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60