Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning etablerar sig i Umeå genom projektet GreenZone 2.0

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning etablerar sig i Umeå genom projektet GreenZone 2.0

Besikta Bilprovning fortsätter att växa och utökar nu sitt stationsnät med en ny besiktningsstation i Umeå. Stationen väntas öppna under hösten 2023. Det är tack vare utveckling av projektet GreenZone 2.0 som detta nu blivit en realitet, där en fortsatt utformning av ett kvarter för hållbar bilism med långsiktigt miljö- och kvalitetstänkande står i centrum. Stationen som blir en nybyggnation kommer att få ett modernt utseende och kommer ta emot fordon upp till 3500 kg.

Med fler än 190 besiktningsstationer runt om i landet har Besikta Bilprovning Sveriges största stationsnät och planerar öppna flera nya stationer, bland annat nu senast i Umeå. För boende i området innebär detta att man nu får sin första Besikta-station i kommunen att besöka för besiktning av sitt fordon.

Området är beläget vid Skogslunden 2 vid Ersboda handelsområde i Umeå och det är fastighetsbolaget Ecosystem som köpt ny mark för att utveckla projektet GreenZone 2.0 vidare. Lokalen blir en nybyggnation i modern tappning med kretsloppsanpassad byggnadsteknik och som komplement kommer även flera bilrelaterade företag att etablera sig här. Det är ett befintligt handelsområde i Ersboda med bland annat köpcentrum, matbutiker och snabbmatskedjor som nu expanderar. Stationen kommer att vara lättillgänglig för kunderna och ligger nära E12:an.

”Umeå är en mycket viktig etablering för oss och det passar bra in i vår strategi att växa i Norrland och skapa närhet för kunderna. Vi vill finnas där kunden är och detta blir nu äntligen möjligt genom GreenZone och deras klimatsmarta satsning i Ersboda.” säger Lars-Åke Nejdorff, Etableringsansvarig på Besikta Bilprovning.

GreenZone genomsyras av en helhetstanke som bygger på hur vi, på bästa sätt, kan hushålla med naturens resurser inom byggsektorn. Utan att behöva tumma på funktion eller komfort. Helhetstanken har funnits med genom hela projektet, från projektering och byggprocess till kvarterets olika verksamheter.

”Vi tror detta kommer tas emot positivt bland kunderna som får ytterligare en aktör att välja på. Detta blir dessutom en lärdomsrik milstolpe för oss och vi är enormt tacksamma att vi får vara med på den här framtidsresan som är så viktig. ” fortsätter Lars-Åke Nejdorff.

Den nya besiktningsstationen kommer att ta emot personbilar, MC, husvagnar, lätta lastbilar och släpvagnar upp till 3500 kg för kontrollbesiktningar och efterkontroller. Stationen kommer erbjuda olika tilläggstjänster för de kunder som önskar en extra grundlig genomgång av bilen. Som på alla Besiktas stationer erbjuds möjlighet till både tidsbokning och drop-in.

Den nya stationen kommer att öppna på Skogslunden 2 vid Ersboda i Umeå under hösten 2023. För mer information, besök besikta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag över 190 besiktningsanläggningar på fler än 150 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget erbjuder även extra säkerhetskontroller genom olika tilläggspaket med utökade kontroller av bl.a. krockskydd, elektronik och däck för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Jimmy Fjällstedt

Marknadsområdeschef Norr 010-8098328