Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning byter lokal i Nora

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning byter lokal i Nora

Under vintern flyttar Besikta Bilprovning i Nora till nya lokaler på Industrivägen 1. Den nya stationen ger fler kunder möjlighet att besikta på hemmaplan, eftersom Besikta där kommer att kunna ta emot fler typer av släp och husbilar. Flytten innebär också att stationens tillgänglighet förbättras, och den nya lokalen möter Besiktas höga arbetsmiljökrav bättre.

Besikta Bilprovning i Nora kommer även fortsättningsvis att erbjuda kontrollbesiktningar och efterkontroller av personbilar och lätta lastbilar, med möjlighet för både tidsbokning och drop-in.

– Hos Besikta får Noraborna en säkrare besiktning på hemmaplan. I vår kontrollbesiktning Säker Standard ingår en kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Med hjälp av egen statistik har vi upptäckt att många moderna bilar har avvikelser i elektroniken som styr just dessa viktiga säkerhetssystem. Med denna extrakontroll, som inte rapporteras till Transportstyrelsen, vill vi ta vårt ansvar för att bilisterna ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter, säger Peter Johansson, Marknadsområdeschef på Besikta Bilprovning.

Gå in på besikta.se för mer information, eller läs mer om stationen i Nora här.

Ämnen

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 160 besiktningsanläggningar på 138 orter i södra och mellersta Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbilar, motorcyklar och husvagnar till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS-bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas. I takt med att Besikta växer behöver vi fler serviceinriktade besiktningstekniker. För mer information, se vår hemsida.

Gå in på besikta.se för mer information.

Presskontakt

Peter Johansson

Marknadsområdeschef Nord 010-809 14 50