Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning blir första aktör att sätta en station i Rimbo

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning blir första aktör att sätta en station i Rimbo

Besikta Bilprovning fortsätter att växa och utökar nu sitt stationsnät med en ny besiktningsstation i Rimbo i Norrtälje Kommun. Stationen väntas öppna under tredje kvartalet 2023 och blir en nybyggnation. Besikta blir genom etableringen den första besiktningsaktören på orten.

Med fler än 190 besiktningsstationer runt om i landet har Besikta Bilprovning Sveriges största stationsnät och planerar fortsatt att öppna flera nya stationer, bland annat i Rimbo. De närmaste stationerna finns idag i Knivsta och Vallentuna - så för boende i området innebär detta att man nu få betydligt mycket närmare till sin Besikta-station. Detta ligger helt i linje med Besiktas slogan – alltid nära dig!

Besikta har genom denna etablering valt att fortsätta se Rimbo som en viktig mötesplats för människor, vilket det varit sedan urminnes tider. Här passerade Sjuhundraleden, vikingarnas väg från Norrtäljeviken till Uppsala. Hit kom bönderna för att mala säd och i Rimbo fick Roslagsbanan sin knutpunkt för människor och gods. Besikta vill fortsätta vara en del av invånarnas mötesplats och kunna erbjuda tjänster som förväntas finnas nära till hands idag. Den nya stationen öppnar på Stallvägen i Rimbo och kommer att utgöras av en nybyggnation med genomfart. I området finns andra företag, butiker, äventyrsbad och naturupplevelser.

”Äntligen kommer vi kunna finnas till hands för våra kunder även i Norrtälje Kommun genom att vi etablerar oss i Rimbo", säger Marcus Rydell, Marknadsområdeschef på Besikta. "Det är roligt att vi fortsätter tro på mindre orter, trots att andra aktörer bedömer bort dem som för små marknader. Vi anser att vi behöver finnas tillhands och alltid finnas nära.” fortsätter Marcus Rydell.

Den nya besiktningsstationen kommer att ta emot personbilar, MC, släpvagnar och lätta lastbilar upp till 3500 kg för kontrollbesiktningar och efterkontroller. Stationen kommer erbjuda olika tilläggstjänster för de kunder som önskar en extra grundlig genomgång av bilen. Som på alla Besiktas stationer erbjuds möjlighet till både tidsbokning och drop-in.

Den nya stationen kommer att öppna på Stallvägen 1 i Rimbo. För mer information, besök besikta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag över 190 besiktningsanläggningar på fler än 150 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget erbjuder även extra säkerhetskontroller genom olika tilläggspaket med utökade kontroller av bl.a. krockskydd, elektronik och däck för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Marcus Rydell

Marknadsområdeschef Stockholm 010-809 14 00