Gå direkt till innehåll
Alvesta får egen bilprovning - Besikta Bilprovning öppnar ny station i april 2014

Pressmeddelande -

Alvesta får egen bilprovning - Besikta Bilprovning öppnar ny station i april 2014

I april nästa år öppnar Alvestas första bilprovning när Besikta slår upp dörrarna på Björntorpsvägen 1. Lokalen är belägen i anslutning till Alvesta Husvagn & Fritid som också äger lokalen.

– Det är hög tid att Alvestaborna få sin egen bilprovning. Från och med april nästa år behöver stans bilägare inte åka de dryga 2 milen till Växjö, utan kan istället komma och besiktiga bilen hos oss på Besikta, säger Ola Bergh som blir platschef för den nya stationen.

Besikta i Alvesta kommer att kunna erbjuda besiktningar av personbil, husvagn, husbil, lättare släp och lättare lastbilar. Tre olika besiktningsalternativ erbjuds för personbil: bas, standard och premium. Bas är den traditionella och lagstadgade besiktningen, standard och premium är utökade besiktningar som även inkluderar kontroll av avancerad elektronik i bilen.

Besikta har under en längre tid undersökt möjligheten att nyetablera i Alvesta, som hittills varit en vit fläck på bilprovningskartan i Sverige. Alvesta kommun har bistått i processen genom att hjälpa till att identifiera möjliga lokaler:

– Vi är mycket nöjda över att äntligen kunna få en bilprovning i Alvesta, så därför är vi glada att hälsa Besikta välkomna hit, säger kommunstyrelsens ordförande Mats Johnsson. Nyetableringar har självklart hög prioritet för oss som arbetar med att utveckla Alvestas service och näringsliv.

Öppettider hos Besikta Bilprovning i Alvesta kommer initialt att vara 7-16 på alla vardagar med möjlighet till både tidsbokning och drop-in. Bilägare i Alvesta med omnejd kommer att bli kontaktade brevledes i god tid inför besiktningen, för möjligheten att boka en tid hos Besikta.

Besikta är Sveriges nya bilprovning och startade verksamheten tidigare i år när bolaget tog över 56 besiktningsstationer runtom i Sverige. Alvestastationen är en av de två första nyetableringarna för Besikta.

Kontakt

Ola Bergh

Platschef Alvesta

Tel: 010-8097172

SMS: 0702-10 71 76


Mariette Lindsjö

Marknadschef Besikta

Mariette.lindsjo@besikta.se

Tel: 010-809 99 30

SMS: 070-002 01 14


Ämnen

Kategorier


Besikta är Sveriges nya bilprovning och driver idag 56 besiktningsanläggningar på 51 orter i södra Sverige upp till Mälardalen. Företagets 500 anställda besiktar alla typer av fordon, från personbil och husvagn till lastbil och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen. Företagets ambition är att sätta en ny standard för bilprovning i Sverige. Man erbjuder därför möjlighet till utökade kontroller av bilarnas elektronik och skick för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Gå in på www.besikta.se för mer information.