Gå direkt till innehåll
Nu får alla på Tjörn närmare till bilbesiktningen. Besikta har öppnat en ny station.

Nyhet -

Nu får alla på Tjörn närmare till bilbesiktningen. Besikta har öppnat en ny station.

Nu har Besikta utökat sin stationsnärvaro med en nyetablering på Tjörn. Efterfrågan på utökade kontroller för ökad säkerhet i samband med den lagstadgade kontrollbesiktningen är stor och etableringen ligger i linje med Besiktas strategi att finnas nära sina kunder.

– Med etableringen ger vi boende på Tjörn med omnejd möjlighet till en säkrare besiktning när de ska besikta bilen, säger Mats Pettersson, Marknadsområdeschef för Besikta bilprovning. Vi har fått många förfrågningar om Besikta kommer etablera sig i området, så nu känns det jättebra att kunna välkomna kunderna hit.

Den nya Besiktastationen erbjuder besiktningar och efterkontroller av personbilar och lätta lastbilar upp till 3 500 kg samt lätta släp och MC. Besiktas station på Tjörn ligger på Svanvik 233 i Hjälteby och har öppet måndag till fredag, kl 07-16.

– Nu kan Tjörnborna äntligen få en säkrare besiktning på hemmaplan. I vår kontrollbesiktning Säker Standard ingår en kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Genom egen statistik har vi upptäckt att många moderna bilar har avvikelser i elektroniken som styr just dessa viktiga säkerhetssystem. Med denna extrakontroll, som inte rapporteras till Transportstyrelsen, vill vi ta vårt ansvar för att bilisterna ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter, säger Mats Pettersson.

Om Besikta

Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 150 besiktningsanläggningar på 130 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS bromsar och krockkuddar, till den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas. I takt med att Besikta växer behöver vi fler serviceinriktade besiktningstekniker. För mer information se vår hemsida.

Gå in på besikta.se för mer information eller läs mer om stationen på Tjörn här.

Kontakt
Mats Pettersson
Marknadsområdeschef Besikta bilprovning
mats.pettersson@besikta.se
Tel: 010-809 72 72
SMS: 0705-93 83 02

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Daniel Hjortström

Daniel Hjortström

VD