Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Imorgon öppnar Besikta bilprovning i Värnamo

Nu får Värnamoborna en ännu säkrare besiktning!

I morgon, den 15 juni är det premiär för en säkrare besiktning, när Besikta öppnar på Bredastensvägen 4 i Värnamo. Öppettider hos Besikta bilprovning i Värnamo kommer att vara 7-16 alla vardagar med möjlighet till både tidsbokning och drop-in.

Stationen i Värnamo kommer att erbjuda besiktning av samtliga lätta fordon med en vikt upp till
3 500 kg, inklusive MC. Utöver detta kommer företaget att genomföra så kallade registreringsbesiktningar på lätta fordon för både privatpersoner och företag.

– Nu kan äntligen Värnamoborna få en ännu säkrare besiktning på hemmaplan. Förutom den lagstadgade besiktningen ingår utan extra kostnad, utökade kontroller av ABS-bromsarna och krockkuddarna, säger Torbjörn Pihl, Marknadsområdeschef med ansvar för Besikta bilprovning i Värnamo.

Alla kunder erbjuds en säkrare besiktning av personbil; utöver den lagstadgade kontrollbesiktningen görs utökade kontroller av den elektronik som styr ABS-bromsar och krockkuddar. Kontrollerna ingår utan extra kostnad i Säker Standard – Besiktas kontrollbesiktning för personbilar, och rapporteras inte till transportstyrelsen. Som kund kan man dessutom välja till extra säkerhet i form av två tilläggspaket, Plus eller Komplett, som bland annat inkluderar kontroll av övriga elektroniska säkerhetssystem.

Under öppningsveckan, måndag den 15 juni till fredag den 19 juni, erbjuds alla som vill en kostnadsfri kontroll av personbilars elektronik (gäller bensindrivna bilar från 2002 och framåt samt dieseldrivna bilar från 2004 och framåt). Dessutom erbjuds under den första tiden kontrollbesiktningar till personbil för ett rabatterat pris (360 kr) samt fri drop-in för personbil.

Om Besikta

Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 68 besiktningsanläggningar på 64 orter i södra Sverige upp till Mälardalen. Företagets ca 500 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företagets ambition är att sätta en ny, säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför erbjuds utökade kontroller av ABS bromsar och krockkuddar, till den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar, utan extra kostnad. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakt

Torbjörn Pihl
Marknadsområdeschef Besikta bilprovning
torbjörn.pihl@besikta.se

Tel: 010-809 86 52
SMS: 073-688 24 64

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60