Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Idag öppnar Besikta Bilprovning sin nya station i Vänersborg!

Idag utökar Besikta sin stationsnärvaro med ytterligare en nyetablering i Vänersborg. Efterfrågan på utökade kontroller för ökad säkerhet, i samband med den lagstadgade kontrollbesiktningen är stor och etableringen ligger i linje med Besiktas strategi att finnas nära sina kunder.

– Med etableringen ger vi boende i Vänersborg med omnejd en säkrare besiktning när de ska besiktiga bilen, säger Mats Pettersson, Marknadsområdeschef för Besikta bilprovning.

Den nya Besiktastationen kommer att erbjuda besiktning och efterkontroller av personbilar och lätta lastbilar upp till 3 500 kg, släp upp till 750 kg och MC. Den kommer även att utföra registreringsbesiktningar. Besiktas station i Vänersborg kommer att ligga på Parallellgatan 36 och ha öppet måndag till fredag, kl 07-16.

Alla kunder erbjuds genom Besiktas kontrollbesiktning Säker Standard, en säkrare besiktning av personbil; utöver den lagstadgade kontrollbesiktningen görs utökade kontroller av den elektronik som styr ABS-bromsar och krockkuddar. Kontrollerna ingår utan extra kostnad i Säker Standard – Besiktas kontrollbesiktning för personbilar, och rapporteras inte till Transportstyrelsen. Som kund kan man dessutom välja till extra säkerhet i form av två tilläggspaket, Plus eller Komplett, som bland annat inkluderar kontroll av övriga elektroniska säkerhetssystem.

– Det känns extra bra att vi i vår kontrollbesiktning Säker Standard erbjuder en gratis kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Genom egen statistik har vi upptäckt att många moderna bilar har avvikelser i elektroniken som styr just dessa viktiga säkerhetssystem. Med denna extrakontroll, som inte rapporteras till Transportstyrelsen, vill vi ta vårt ansvar för att bilisterna ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter, säger Mats Pettersson.

Om Besikta
Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 75 besiktningsanläggningar på 69 orter i södra Sverige upp till Mälardalen. Företagets ca 500 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företagets ambition är att sätta en ny, säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför erbjuds utökade kontroller av ABS bromsar och krockkuddar, till den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar, utan extra kostnad. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas.

Gå in på besikta.se för mer information eller läs mer om Vänersborgsstationen här.

Kontakt
Mats Pettersson
Affärsområdeschef Nordväst
Mats.pettersson@besikta.se
Tel: 010-809 72 72
SMS: 0705-93 83 02

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60