Gå direkt till innehåll
Fortsatt godkänd bilbesiktning i Nykvarn

Nyhet -

Fortsatt godkänd bilbesiktning i Nykvarn

Bilister i Nykvarn kan fortsätta att besikta sina fordon på hemmaplan. Detta möjliggörs genom att Besikta bilprovning, en ledande aktör på besiktningsmarknaden, tar över ClearCars verksamhet på Trädgårdsvägen 13.

Den 8 april 2016 förvärvade Besikta bilprovning ClearCars samtliga stationer i Sverige. Detta mot bakgrund av att ClearCars ackreditering tidigare i våras drogs in till följd av brister i besiktningsverksamheten. Därmed undanröjdes hotet om att besiktningen i ClearCars anläggning i Nykvarn skulle komma att läggas ned.

Sedan förvärvet har Besikta arbetat intensivt med att införa Besiktas lednings- och kvalitetssystem, IT-system samt rutiner för underhåll av lokaler och utrustning. Idag, den 22 juni, öppnar verksamheten på Trädgårdsvägen 13 i Besiktas namn.

– Förbättringsarbetet har skett helt med utgångspunkt från den kvalitetsstandard som alla besiktningsorgan måste arbeta efter samt med ackrediteringsorganet Swedacs överseende och slutliga godkännande. Övertagandet är nu genomfört och vi ser fram emot att erbjuda Nykvarn marknadens bästa besiktningstjänster, säger Besiktas VD Nicklas Margård.

Nykvarns bilister får tillgång till Besiktas program av besiktningstjänster för olika fordonstyper. Säkerhet är Besiktas främsta fokus, och i den lagstadgade kontrollbesiktningen av personbil ingår det, utan extra kostnad, kontroll av elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Resultatet av extrakontrollerna rapporteras inte till Transportstyrelsen.

För ytterligare information vänligen kontakta
Daniel Hjortström
Marknadschef Besikta bilprovning
daniel.hjortstrom@besikta.se
Tel: 010-809 00 30
SMS: 0769-41 38 68

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Daniel Hjortström

Daniel Hjortström

VD