Gå direkt till innehåll
Besikta öppnar ytterligare bilbesiktning i Ängelholm

Nyhet -

Besikta öppnar ytterligare bilbesiktning i Ängelholm

I september i år öppnar Besikta sin andra station i Ängelholm, denna gång på Helsingborgsvägen 33, centralt beläget i södra delarna av stan. Efterfrågan på besiktningar i Ängelholm har varit stor och därför ser Besikta ett behov av ytterligare en station i staden. Sedan tidigare finns man etablerad på Älvdalsgatan 5, öster om E6:an.

– Vi är glada att nu kunna erbjuda Ängelholmsborna en ännu bättre service genom ytterligare en station, säger Lars-Åke Nejdorff, Etableringsansvarig på Besikta. Vi ser att det är väldigt populärt att komma hit även för bilägare på orter runtom när de ska besikta, så därför finns det utrymme för ytterligare en station här.

Den nya Besiktastationen kommer att kunna erbjuda besiktning av lätta fordon med en vikt upp till 2 690 kg, vilket inkluderar personbil, motorcykel, lätt lastbil, lätt husbil och släp. Utöver detta erbjuder företaget i Ängelholm så kallade registreringsbesiktningar för både privatpersoner och företag. Öppettider för den nya stationen kommer att vara generösa, både på vardagar samt helger.

Som kund erbjuds man förutom den lagstadgade besiktningen Säker Standard, där utökade kontroller av ABS-bromsar och krockkuddar ingår utan extra kostnad, även möjlighet att komplettera sin besiktning med ytterligare säkerhet. Plus är ett valfritt tilläggspaket som kontrollerar bilens elektroniska säkerhetssystem samt ger en utökad däckkontroll. I paketet ingår även en reflexväst som ökar synligheten i trafiken. Tilläggspaketet Komplett är framtaget för dem som vill ha det säkraste alternativet, och kontrollerar förutom ovanstående även bilens vätskor såsom bromsvätska, kylvätska och oljans nivå. Med tilläggspaketet Komplett följer även ett förstahjälpen kit om olyckan skulle vara framme.

– Det känns bra att vi på Besikta erbjuder gratis kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Genom egen statistik har vi upptäckt att många moderna bilar har avvikelser i elektroniken som styr just dessa viktiga säkerhetssystem. Med denna extrakontroll, som inte rapporteras till Transportstyrelsen, vill vi ta vårt ansvar för att bilisterna ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter, säger Ola Bergh, Marknadsområdeschef Sydväst och Gotland.

Om Besikta

Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 67 besiktningsanläggningar på 64 orter i södra Sverige upp till Mälardalen. Företagets ca 500 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företagets ambition är att sätta en ny, säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför erbjuds utökade kontroller av ABS-bromsar och krockkuddar, till den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar, utan extra kostnad. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakt

Lars-Åke Nejdorff
Etableringsansvarig Besikta Bilprovning
lars-ake.nejdorrf@besikta.se
Tel: 010-809 73 02
SMS: 070-535 84 55

Ola Bergh
Marknadsområdeschef Sydväst och Gotland
ola.bergh@besikta.se
Tel: 010-809 71 72
SMS: 073-688 25 98

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60