Gå direkt till innehåll
Besikta lanserar ny grafisk profil som förmedlar glädje, ansvar och stolthet
Besikta lanserar ny grafisk profil som förmedlar glädje, ansvar och stolthet

Nyhet -

Besikta lanserar ny grafisk profil som förmedlar glädje, ansvar och stolthet

Besikta Bilprovning lanserar en ny grafisk profil som speglar företagets kärnvärden och vision. Den uppdaterade designen lanseras i oktober och rullas sedan ut under hösten 2024. Genom den nya profilen vill Besikta förnya sitt visuella uttryck och fördjupa relationen till alla fordonsägare, såväl företag som privatpersoner.

Besikta presenterar stolt sin nya grafiska profil, ett viktigt steg i strävan att stärka varumärket och som speglar deras värdeord; Glädje, Ansvar och Stolthet. Den nya designen reflekterar inte bara kvalitet och säkerhet, utan även Besiktas viktiga fokus att erbjuda en tydlig och användarvänlig kundupplevelse.

Den nya grafiska identiteten innehåller en uppdaterad logotyp, en förbättrad färgpalett, modern typografi och ny tonalitet i bild och text. Genom dessa element vill Besikta förmedla körglädje, omtanke och tillförlitlighet – värden som Besikta alltid värnar om. Besikta-blått förblir en central färg, och utöver det introduceras även nya illustrationer som stärker det visuella uttrycket.

- Den uppdaterade profilen speglar vårt engagemang för bilägandet, säkerhet och framför allt kundfokus. Vi vill att våra kunder ska se oss som en pålitlig partner i deras vardag. Vi står för säkerhet och trygghet, men erbjuder också smarta tips – från kontrollbesiktning till hur man kan roa sig under bilresan, eller som vi valt att kalla det ”Smarta vägval”. Dessa tips delar vi regelbundet på vår blogg, säger Karin Holm, marknadschef på Besikta.

Tydligt för kunderna

Genom den nya grafiska profilen skiljer sig Besikta tydligt från sina konkurrenter. Den konsekventa och professionella visuella identiteten hjälper företaget att sticka ut på marknaden och attrahera fler kunder. Med ett mer unikt och igenkännbart utseende blir det tydligt för kunderna att de kommunicerar med just Besikta. Samtidigt stödjer denna förändring Besiktas mål att stärka kundförtroendet och bygga långvariga relationer baserade på lojalitet och trygghet.

Miljön i fokus

Den nya grafiska profilen implementeras succesivt med fokus på både miljö och ekonomi.

- Självklart vill göra detta med miljön i fokus. Vi kommer därför inledningsvis enbart byta ut skyltar och marknadsföringsmaterial där behov finns och använda upp det material vi redan tagit fram, för att inte kassera något material. Däremot kommer alla digitala och postala kanaler, från hemsidan till inbjudningar, uppdateras. Den nya grafiska profilen är en uppgradering vilket gör att allt material på våra stationer harmoniserar med den nya profilen. Vilket säkerställer att det blir en bra upplevelse för alla våra kunder, säger Karin Holm, marknadschef på Besikta.

Besikta ser fram emot att dela den nya grafiska profilen med sina kunder, ett viktigt steg i företagets fortsatta resa mot att erbjuda bästa möjliga kundupplevelse.

Ämnen

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60